Vandre- og cykelruter

Vandre- og cykelruter

Tolne Skov lægger vægt på, at publikum kan få en god oplevelse i skoven. I den fredede del af skoven findes der i området omkring Skovpavillonen borde og bænke, grill og legeplads samt toiletfaciliteter, som vedligeholdes af Hjørring kommune. I den øvrige del af skoven stilles der ikke særlige faciliteter til rådighed, ligesom stier og veje kan være vanskeligt passable.


Vandreruter


Der findes tre afmærkede ruter i Tolne Skov. To af vandreruterne er på 1½ km. De begynder begge ved Skovpavillonen på Bakkevej, hvor man kan parkere. En af ruterne er 3½ km. Den begynder ved parkeringspladsen på Dvergtedvej i den sydlige ende af Tolne Bakker.Kort over skoven med bla. vandreruter.
Serværdigheder


På det 715 ha. store skovareal er der et spændende udvalg af dyre- og plantearter, udover den smukke skovpavillon. Hel folder til print kan ses her.

 

Ture i et fredet område.


Ture i et fredet område.
Udsigtspunkt


Udsigtspunktet på bronzealderhøjene Bålhøje kan nås fra parkeringspladsen umiddelbart øst for T-krydset Tolnevej-Dvergetvedvej.


Cykelruter


Cykelruterne nr. 3 (Hærvejsruten) og 62 (Tolneruten) samt en lokal cykelrute passerer gennem Tolne Skov.


Adgangsregler


Tolne Skov er åben for færdsel til fods og på cykel ad stier og veje fra kl. 6 til solnedgang. Organiserede aktiviteter kræver tilladelse, hvis deltager-antallet overstiger 30, men for skoleklasser, spejdere og lignende, hvis deltagerantallet overstiger 50. Man kan ansøge om tilladelse hos skovfogeden for Tolne Skov. Man kan læse mere om adgangsreglerne på Naturstyrelsens hjemmeside eller Dansk Skovforenings hjemmeside.


Velkommen i Tolne Skov.- - - - -The forest is open for guests from 06 in the morning until sunset. Organized activities with groups of people ranging from 30 and up must must be approved before entering. Please contact Our ranger if in doubt.

Three signposted hiking trails and three bicycle routes pass through the forest.

The bronze age mounds at Bålhøje offer spectacular views of the landscape.


Welcome to Tolne Forrest.Tolne Skov Aps © 2010